MRSM TERENDAK

Portal MRSM Terendak Untuk Semua Warga MRSM Terendak dan Ex-MRSM Terendak
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 JOM BUaT FoREX..Lepak2 sambil buat $$$

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
zaiman69



Number of posts : 9
Age : 47
Registration date : 2007-11-14

PostSubject: JOM BUaT FoREX..Lepak2 sambil buat $$$   Wed Nov 14, 2007 3:02 pm

Saya buat FOREX..dah dekat 2 tahun dah..income ok..duduk lepak2 kat umah sambil buat USD 500-1000 sehari..
Tapi syarat :

1. Kena belajar cara/teknik2 yg ada
2. Baca News ekonomi berkaitan
3. Buat analisis mendalam dan menyeluruh
4. Join forum2 Forex

Nak berjaya dl forex mesti ada 3 sifat.. Basketball

iaitu
1.Jgn tamak
2.Jgn Tamak
3.Jgn Tamak No No No

Bye2 Sleep Sleep Sleep
Back to top Go down
View user profile
is150



Number of posts : 29
Age : 36
Localisation : Bandar Seri Putra
Registration date : 2007-06-13

PostSubject: Re: JOM BUaT FoREX..Lepak2 sambil buat $$$   Mon Nov 19, 2007 4:42 am

alhamdulillah... ada juga sifat ingin berkecimpung... cuma takut dan bajet belum mengizinkan...

apa kata Cikgu buat kelas sikit... kalo boleh bagi pendahuluan pon ok gak... kang kalau ok, saya bayo balik... hehehehe

_________________
apo nak kato yerk?
Jom Beli
Back to top Go down
View user profile http://is150.net/diari
zaiman69



Number of posts : 9
Age : 47
Registration date : 2007-11-14

PostSubject: Re: JOM BUaT FoREX..Lepak2 sambil buat $$$   Thu Nov 22, 2007 5:54 pm

is150 wrote:
alhamdulillah... ada juga sifat ingin berkecimpung... cuma takut dan bajet belum mengizinkan...

apa kata Cikgu buat kelas sikit... kalo boleh bagi pendahuluan pon ok gak... kang kalau ok, saya bayo balik... hehehehe

Terime kase..ermmm...pendahuluan tu berat skit (mgkn dah tau jwbn gini)..main demo account dulu boss..try guna bermcm2 indicator (online forex ni syok atas faktor ini..)baca news..join forum forex..ambil pengalaman..lg best dari kelas lg krana forumer2 ni mmg expert sgt ..

forum yg bagus spt forexstreet...
news dr forexfactory

Utk newbies..elok guna platform marketiva..boleh guna modal sekecil US1 dan buka trades dgn 0.1 cent je
Yg penting money manegemt..total utk semua positions jgn lbh 5%

Setiap pair matawang cthnya euro/usd, gbp/japan ada votaliti masing2..
GBP/JPN votality tinggi..boleh turun naik beratus2 mata dlm satu hari..mcm rollercoster..guna modal kecil masa buka..kalu tak bungkuss

Nak berani lg urusniaga Gold (platform lain)..turun naik satu hari smp ribu2 mata..sekali naik atau junam boleh cecah 500 mata!!!

Beli e-book kat kuasaforex.com..x payah pi kursus..main demo account selama 6 bulan

Bye2..ngatuk..pasaran lembab coz US dan Jepun cuti..Thanks Giving

Boss but bisz apa skrg?..
Back to top Go down
View user profile
is150



Number of posts : 29
Age : 36
Localisation : Bandar Seri Putra
Registration date : 2007-06-13

PostSubject: Re: JOM BUaT FoREX..Lepak2 sambil buat $$$   Wed Nov 28, 2007 7:10 am

bisnes tak tau lagi...

dulu masa zaman autosurf tgh naik... saya untung banyak... tapi manusia nih mudah lupa dan terpedaya... tue yg abis ranap duit yg dapat... strategi mudah... untung 30% tambah refferal, 50% tambah program dan 20% Blanje...

sekarang sibuk makan gaji.... perasaan masih mahu mencari extra income...

btw, tq 4 da great advice...

_________________
apo nak kato yerk?
Jom Beli
Back to top Go down
View user profile http://is150.net/diari
Sponsored content




PostSubject: Re: JOM BUaT FoREX..Lepak2 sambil buat $$$   Today at 8:00 pm

Back to top Go down
 
JOM BUaT FoREX..Lepak2 sambil buat $$$
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Aturan Pengeras Suara Buat Masjid Bakal Disahkan?
» Siksan Buat Bangsa Durhaka
» Mengapa patung dan gambar itu HARAM?
» FATWA MUI: HARAMKAN RAMBUT GIMBAL-ALASANYA???. BAGAIMANA SEBENARNYA HUKUM MEMELIHARA RAMBUT BAGI PRIA???
» Demokrasi Yusuf al-Qardhawi ( buat yg anti demokrasi silahkan jawab )

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MRSM TERENDAK :: Community Zone :: Apa-apa Aja @ MRSM Terendak-
Jump to: